ΕΛ

Κοτόπουλο με κολοκύθα και σκόρδο

01/01/0001 00:00:00
Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια 2 εκ. Σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κυβάκια της κολοκύθας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν. Βγάζουμε την κολοκύθα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, να ροδοκοκκινίσουν. Λίγο πριν τελειώσουν, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια σε φέτες και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3,σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καούν. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί ένα δυο λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για 40 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το φασκόμηλο και την κολοκύθα και αφήνουμε 15 λεπτά ακόμα ή μέχρι να δούμε ότι έχει γίνει. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη λιώσει η κολοκύθα.